Visjon for Gründerkraft 2024

De nye tankene, ideene og oppstartsånden som skal til for å gjøre matsystemet mer sirkulært.

De nye tankene, ideene og oppstartsånden som skal til for å gjøre matsystemet mer sirkulært.

Sirkulær nytenking er en felles utfordring for både blå og grønn sektor, og på årets utgave av Gründerkraft møter du ildsjeler og ideer fra begge sektorene. Du møter også spennende gründere som er nominert til Norges Vels Gründerpris, og selve prisen deles ut i løpet av arrangementet. 

Årets tema 2024

Vårt
sirkulære
matsystem

Vårt
sirkulære
matsystem

Omstillingen til et sirkulært matsystem er viktig for å håndtere klimaendringer og ivareta biodiversitet, der råstoffer som fortsatt har en verdi blir utnyttet bedre og der viktige næringsstoffer bevares.

Årets Gründerkraft handler om de nye tankene, ideene og oppstartsånden som skal til for å gjøre matsystemet vårt enda mer sirkulært.

Sirkulær nytenking er en felles utfordring for både blå og grønn sektor, og på årets utgave av Gründerkraft møter du ildsjeler og ideer fra begge sektorene.

Tid og sted

The Conduit,
14.11.2024.
kl. 0930-1600

The Conduit,
14.11.2024.
kl. 0930-1600

Kristian Augusts gate 21, 0164 Oslo. 

Arena for Gründerkraft 2024 var det spennende miljøet ved The Conduit, som ligger sentralt i Oslo og huser en rekke arrangement og initiativ innen nytenking, samfunnsorganisering og bærekraft. 

Les mer om det historiske stedet på The Conduits nettsted.

Hovedinnleder 2024

Hva er sirkulær
innovasjon på norsk

Hva er sirkulær
innovasjon på norsk

Årets hovedinnleder er bærekraftsdirektør Leif I. Husabø fra Innovasjon Norge.

Bilde av Bjørge Madsen og Kristin Stenersen Skjærgaarden gartneri
bilde a Ingrid Spord fra Grønn Mat
Bilde av Halvar Ellingsen og Cathrine Thoresen fra Kvitnes Gård
Bilde av Bjørge Madsen og Kristin Stenersen Skjærgaarden gartneri
bilde a Ingrid Spord fra Grønn Mat
Bilde av Halvar Ellingsen og Cathrine Thoresen fra Kvitnes Gård

Gründerprisen 2024

Dette var finalistene til
Gründerprisen

Dette var finalistene til
Gründerprisen

Innhold på dagen

Det er menneskene
som gjør dagen rikere

Det er menneskene
som gjør dagen rikere

Dette er bare noen av de du møter på Gründerkraft torsdag 14. november. Vi presentere nye innledere og spennende innhold forløpende. Det blir mye å glede seg til.

Foredragsholder

Elise Sæle
Dahle

Spesialist sirkulære løsninger, And Friends AS

Brenner for bioøkonomien og et bærekraftig matsystem, og har et stort engasjement for å lede samfunnet mot en fornybar framtid. 

Brenner for bioøkonomien og et bærekraftig matsystem, og har et stort engasjement for å lede samfunnet mot en fornybar framtid. 

Foredragsholder

Jo Egil
Tobiassen

Northern Playground GrÜNDER

Journalist, aktivist og klesgründer som vil få folk til å kjøpe færre klær.

Journalist, aktivist og klesgründer som vil få folk til å kjøpe færre klær.

Foredragsholder

Knut
Skinnes

gründerfabrikken Våren AS

Økobonde og oppfinner som de siste 10 årene jobbet med gründerskap, bærekraft og matsystemet i ulike former. Systemkritiker, med fokus på løsninger, som i tillegg er godt kjent med bål, skaug, fjell og vann. 

Økobonde og oppfinner som de siste 10 årene jobbet med gründerskap, bærekraft og matsystemet i ulike former. Systemkritiker, med fokus på løsninger, som i tillegg er godt kjent med bål, skaug, fjell og vann. 

finalist gründerprisen

Kristin
Stenersen
og Bjørge
Madsen

Skjærgaarden gartneri

Dyrker mat produsert kun på resirkulerbare ressurser fra nærområdet. De komposterer alt overskudd fra egen produksjon og ytterligere næringsstoffer som tilføres kommer fra blant annet matavfall fra forbruker.

Bilde av Bjørge Madsen og Kristin Stenersen Skjærgaarden gartneri

Dyrker mat produsert kun på resirkulerbare ressurser fra nærområdet. De komposterer alt overskudd fra egen produksjon og ytterligere næringsstoffer som tilføres kommer fra blant annet matavfall fra forbruker.

bilde a Ingrid Spord fra Grønn Mat

finalist gründerprisen

Ingrid
Spord

Grønn mat og konseptet Mer enn

Utvikler og selger innovative produkter innen mat og drikke av «rare» grønnsaker, frukt og bær som ellers gått til spille. De ønsker at Norges befolkning skal spise mer frukt og grønt, og baksten deres inneholder opp mot 50 prosent gulerøtter!

Utvikler og selger innovative produkter innen mat og drikke av «rare» grønnsaker, frukt og bær som ellers gått til spille. De ønsker at Norges befolkning skal spise mer frukt og grønt, og baksten deres inneholder opp mot 50 prosent gulerøtter!

Foredragsholder

Halvar
Ellingsen
og Cathrine
Thoresen

Kvitnes gård

Kvitnes gård utnytter alt, også det som vanligvis ville blitt sett på som “matsøppel” – alt blir brukt. Det går enten tilbake som dyrefôr eller til kompost. Selv tørkepapir fra kjøkkenet blir tatt vare på og gjenbrukt i dyrkekassene for å holde ugress unna og holde på fukt ved vanning.

Bilde av Halvar Ellingsen og Cathrine Thoresen fra Kvitnes Gård

Kvitnes gård utnytter alt, også det som vanligvis ville blitt sett på som “matsøppel” – alt blir brukt. Det går enten tilbake som dyrefôr eller til kompost. Selv tørkepapir fra kjøkkenet blir tatt vare på og gjenbrukt i dyrkekassene for å holde ugress unna og holde på fukt ved vanning.

INNLEDER OG VERT

Øyvind
Ørbeck
Sørheim

Administrerende
direktør,
Norges Vel

Arrangerer Gründerkraft og ønsker sette dette viktige tema på dagsorden. Øyvind åpner konferansen og setter tonen for dagen.

Arrangerer Gründerkraft og ønsker å sette sirkulære matsystemer på dagsorden. Øyvind åpner konferansen og setter tonen for dagen.

JURYLEDER

Kari
Clausen

GrÜNDERPRISen

Leder juryens arbeid for Norges Vels Gründerpris med sirkulær matproduksjon som tema – og offentliggjør vinneren på Gründerkraft.

Leder juryens arbeid for Norges Vels Gründerpris med sirkulær matproduksjon som tema – og offentliggjør vinneren på Gründerkraft.